top of page

Groen-inpak-gemak! 🎁

Bijgewerkt op: 27 aug. 2023

''Waarom zouden mensen producten bij Groen-Vosje.nl kopen en niet bij de Action?''
 

Bij Groen Vosje worden al je bestellingen met liefde, aandacht en zorg ingepakt in de leukste eco inpak materialen.

 

Mijn papier van suikerbieten pulp wordt door de fabrikant geoogst in een straal van 150 kilometer rondom de fabriek. Dat scheelt aardig wat transport en uitstoot. De pulp is wat overblijft van de productie van suikerbieten. De pulp is een hele goede vervanger van houtpulp omdat dit wel 16% bespaart op impact op ons milieu! Alle materialen die ik gebruik zijn voorzien van een FSC® keurmerk. Het Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale non-profit organisatie die zich richt op het bevorderen van verantwoord bosbeheer wereldwijd. Het FSC-keurmerk is een certificering die wordt toegekend aan producten die zijn gemaakt van hout of papier dat is gewonnen uit bossen die volgens de normen van de FSC worden beheerd. Dit betekent dat de bossen waaruit het hout is gewonnen, worden beheerd op een manier die de biologische diversiteit, de sociale belangen van lokale gemeenschappen en de economische belangen van de bosbouwondernemingen respecteert. Het FSC-keurmerk is een van de meest erkende en betrouwbare certificeringen voor verantwoord bosbeheer. Deze worden bedrukt met een soort inkt die wordt gemaakt met water als oplosmiddel in plaats van chemicaliën zoals oplosmiddelen of terpenen. Dit maakt de inkt minder schadelijk voor de gezondheid en het milieu. Watergedragen inkt droogt sneller dan solvent gedragen inkt, heeft minder geur en is veiliger in gebruik.

 

Voor the finishing touch gebruik ik 100% composteerbare sierlinten! Honderdprocent composteerbaar betekend dat het gemaakt is van biologisch afbreekbare materialen zoals cellulose, houtvezels of natuurlijke vezels en kan worden gecomposteerd na gebruik. Sierlint gemaakt van synthetische materialen zoals plastic blijven liggen in het milieu. De sierlinten die ik gebruik dragen niet bij aan de afvalberg omdat het kan worden omgezet in voeding voor planten.


 

Dus, ja, het antwoord, waarom wel Groen Vosje en niet de Action is eigenlijk vrij simpel...

Bij Groen Vosje is er zorgvuldig onderzoek gedaan naar de producten en worden deze op een zo duurzaam mogelijke manier bij jou afgeleverd waarbij ik mijn best doe om er voor te zorgen dat er een glimlach op het gezicht van de ontvanger verschijnt bij het openmaken van de doos!

 

Bron:

23 weergaven

Kommentare


bottom of page